Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au dispus reţinerea bărbatului în vârstă de 30 ani din comuna Câmpani care, duminică dimineaţă, beat fiind, a provocat un accident grav în localitatea Nucet, soldat cu moartea unui persoane şi rănirea altor două.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, reţinerea bărbatului s-a dispus duminică, urmând ca acesta să fie prezentat de procuror la Judecătoria Beiuș cu propunere de arestare preventivă.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, la ora 9.25, pe DN 75, într-o staţie de autobuz din Nucet, unde şoferul de 30 ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Băiţa - Lunca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare.

Maşina a intrat pe sensul opus, a lovit un stâlp de telefonie din lemn, care s-a rupt în urma impactului şi a ricoşat într-un autoturism staţionat în dreptul staţiei de autobuz, pe care l-a proiectat peste persoanele care se aflau în staţie.

În urma accidentului rutier, un bărbat de 68 de ani, din Nucet, care se afla în staţia de autobuz, a murit pe loc.

De asemenea, o femeie de 80 de ani, din comuna Câmpeni, judeţul Alba şi o femeie de 64 de ani, din localitatea Zimnicea, judeţul Teleorman, au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, cu fracturi şi traumatisme, prima cu elicopterul şi cealaltă cu o maşină a Serviciului de Ambulanţă.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul de 30 de ani, din Câmpani avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.