Un incendiu puternic s-a produs, miercuri seară, în zona magazinului Carrefour, de lângă Spitalul Municipal.

„La ora 21.35 am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifesta în curtea unui supermarket. La fața locului au fost mobilizate de urgență echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, la ora 21.50”, a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Potrivit acesteia, în urma evenimentului au ars europaleți din lemn și cutii de plastic. „Din fericire nicio persoană nu a fost rănită”, a mai precizat Roșca.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii acționează în continuare pentru a înlătura efectele negative ale incendiului și pentru a preveni noi focare, dar și pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Din câte se pare, incendiul a mistuit un depozit de lăzi al magazinului.

Flăcările s-au văzut de la kilometri depărtare, lansând în aer un fum gros.

Video Popa Denis Bogdan:

La fața locului au sosit și funcționari ai Primăriei Oradea, dat fiind că în zonă se află Orășelul Copiilor și exista temerea ca flăcările să nu se extindă și la acest obiectiv.

Situația a fost tensionată și de faptul că supermarketul deține și o stație de gaz.

Martorii spuneau că mirosul de fum s-a simțit până în Ioșia.

Locuitorii din zonă spun că nu este exclus ca focul să fi fost provocat de oameni ai străzii, care au fost văzuți în apropierea depozitului cu puțin înainte de producerea incendiului.

Incendiul a fost transmis în direct, pe Facebook, de un locuitor din zonă:

Intervenția pompierilor, surprinsă de o cititoare: