Sărbători cu bucluc pentru un orădean care locuieşte în strada Ronald Reagan 15 şi vecinii săi. Un incendiu declanşat cel mai probabil din cauza fumatului a distrus luni după-amiază toate bunurile din locuinţa situată la etajul patru al blocului. În absenţa proprietarilor, flăcările au topit ţevile de alimentare cu apă din locuinţă, provocând inundarea tuturor apartamentelor din imobil.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Numai ce am auzit pe cineva urlând în casa scărilor că iese fum dintr-un apartament de la etajul patru. După aia, la o vreme, a început să curgă apă", a declarat o vecină.

Intervenţia promptă a pompierilor ISU Crişana a stopat propagarea incendiului la apartamentele învecinate, dar nu a putut limita pagubele provocate de inundaţie. În jurul orelor 14, toţi locuitorii blocului, de la etajul patru până la parter, îşi scoteau apa din apartamente cu măturile. Locatarii imobilului sunt convinşi că vecinul, Makay Karoll, care trăieşte din vânzarea de ziare printre maşini, nu îi va putea despăgubi.

"Cum o să îmi mai pot eu vinde acum apartamentul? De unde mă despăgubeşte acum "ziaristul" ca să pot să-mi pot zugrăvi şi repara locuiţa?", se lamenta o femeie în timp ce îşi mătura apa din locuinţă.

Proprietarii apartamentelor sunt atât de revoltaţi, încât la o jumătate de oră după stingerea incendiului, când vânzătorul de ziare s-a întors acasă, chemat de un cunoscut să constate pagubele, nici nu l-au lăsat să intre în bloc.

"Dacă intră aici îi crăp capul! Nu mai are ce intra în scara asta! Uite ce ne-a făcut la toţi! Ne-ai stricat sărbătorile, nenorocitule!", a strigat o femeie, susţinută de vecini.

Vânzătorul de ziare a fost nevoit să părăsească imobilul înainte chiar să ajungă la primul etaj. "Nu înţeleg ce s-a întâmplat. Vrea să îmi facă cineva rău, altă explicaţie n-am. Când am plecat de acasă totul era în regulă. Nu era nimic în priză pentru că sunt decuplat de la curent electric", a spus cu lacrimi în ochi Makay Karoll, speriat de reacţia vecinilor.

A fost nevoie de intervenţia oamenilor legii aflaţi la faţa locului pentru ca vânzătorul de ziare să nu fie linşat de locatarii blocului ieşiţi să măture apa din casa scărilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost "provocat cel mai probabil de nerespectarea normelor de apărare împotriva incendiilor referitoare la fumat".

Cercetările continuă pentru stabilirea concretă a cauzei incendiului şi a pagubelor provocate de acesta. Din apartamentul cuprins de flăcări au ars cmai multe corpuri de mobilier.