Fabrica de ciocolată Ciocorom din Beiuş a fost mistuită de flăcări.

Potrivit căpitanului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a izbucnit duminică după amiază, în jurul orei 15.

Când primele echipaje de pompieri au ajuns la adresa indicată, incendiul se manifesta cu violenţă în interiorul halei, precum şi la acoperiş, 60% din suprafaţă arzând.
Exista pericolul ca focul să cuprindă încă o altă hală, lipită de aceasta, astfel că numărul maşinilor de intervenţie a fost suplimentat.

În total, au fost mobilizate patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o motopompă, dar şi un echipaj de prim ajutor.

"Echipajul de prim ajutor nu a intervenit, pentru că nu a fost cazul. Se lucrează însă serios pentru lichidarea incendiului. Acoperişul clădirii s-a şi prăbuşit", a declarat Herţe pentru BIHOREANUL.

Nu s-au înregistrat victime, iar deocamdată cauza izbucnirii nu a putut fi apreciată de specialişti.

Conform proprietarilor belgieni ai firmei, pagubele se cifrează la peste 1,5 milioane de euro, valoarea la care se ridică toate utilajele aflate în incinta societăţii.
La fabrica Ciocorom lucrează 70 de persoane.

UPDATE:

Focul a fost stins după mai bine de două ore de la izbucnirea lui, însă pompierii au păstrat acolo o parte din echipaje, pentru a înlătura eventualele focare şi pentru degajarea obiectelor arse.

"Întrucât reţeaua de hidranţi existentă în zonă nu era funcţională, alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la o sursă naturală, un lac, de la o societate din apropiere. În urma incendiului a fost distrusă hala, pe o porţiune de aproximativ 1000 de metri pătraţi, precum şi diverse bunuri aflate în interior: utilaje, matriţe, produse finite, ambalaje sau rafturi", a mai explicat Herţe.

Purtătorul de cuvânt al ISU a mai precizat că o comisie va analiza în zilele următoare acest caz, urmând să stabilească exact cauza izbucnirii.