A fost incendiu, marți seară, la o gospodărie din localitatea bihoreană Ghiorac, comuna Ciumeghiu. În plină caniculă, acoperișul unei anexe și cel al unei terase s-au făcut scrum, din cauza unui incendiu cauzat de... un coș de fum, încălzit de o sobă lăsată nesupravegheată.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta violent la o acoperișul unei anexe și al unei terase lipite de aceasta, flăcările amenințând să se extindă la casa învecinată, aflată la circa un metru de focare”, arată un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, al județului Bihor.

Pompierii au localizat incendiul și au lichidat focarele, au acționat pentru evacuarea mobilierului și a aparatelor electrocasnice din anexa al cărei acoperiș era cuprins de flăcări. Au reușit să salveze bunurile din interiorul clădirii și casa aflată în imediata proximitate.

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de coșul de fum (amplasat necorespunzător față de materialele combustibile) al sobei lăsate în funcțiune nesupravegheată, pe terasa lipită de anexă”, arată comunicatul ISU.

În urma incidentului au ars acoperișul anexei și al terasei, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați.

„Din fericire, nu au existat persoane rănite”, a mai precizat ISU.

La caz au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, cu trei autospeciale de stingere și ambulanța SMURD a subunității.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!