Pompierii militari au intervenit duminică dimineaţa pentru a stinge un incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Răbăgani, produs din cauza unui bec lăsat aprins peste noapte, într-o anexă, pentru încălzirea puilor de găină. 

Echipajele Secției Beiuș au fost alertate la ora 6.20, iar când au ajuns la locul incendiului, focul ardea violent şi generalizat la o anexă şi la camera centralei termice, potrivit unui comunicat al ISU Bihor.

Totuși, pompierii au stins focul în aproximativ 25 de minute, acţionând cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

De asemenea, din cauza vântului puternic, exista riscul ca flăcările să cuprindă şi casa lipită de anexă. Totuşi, pompierii au reuşit să evite acest scenariu, cu toate că flăcările au cuprins parţial pazia acoperişului locuinţei învecinate.

Din fericire, în urma incendiului nu au existat persoane rănite, însă au ars bunurile din camera centralei termice şi din anexă, acoperişul anexei, pe o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi şi aproximativ doi metri pazie din structura acoperişului casei învecinate.

 

Incendiul din Răbăgani. Sursa video: ISU Crișana

Foc și în Biharia

Un alt incendiu, provocat de un mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat, a avut loc în seara de duminică, într-o gospodărie din Biharia.

Pompierii Detaşamentului 2 Oradea au localizat şi lichidat incendiul produs la un acaret din cadrul gospodăriei, iar la final au constatat că circa 30 de metri pătraţi din acoperişul anexei, aproximativ 100 kilograme de porumb şi o moară de măcinat cereale au ars.

Pompierii bihoreni atrag atenţia asupra faptului sunt necesare verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, de către persoane specializate,  a coşurilor de fum, a sobelor, ori a altor mijloace de încălzire.

De asemenea, este interzisă folosirea altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate.

Incendiul din Biharia. Sursa video: ISU Crișana
 

În acest context şi date fiind temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă, pompierii militari reamintesc bihorenilor faptul că este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate.

De asemenea,  înaintea începerii sezonului rece, coşurile de fum şi mijloacele de încălzire (sobe, teracote, centrale termice) trebuie verificate, curăţate şi reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!