Un incendiu a izbucnit, marţi la prânz, în Palatul de Justiţie din Oradea. Din primele informaţii, flăcările au cuprins dosare din arhiva Judecătoriei Oradea, informaţia fiind confirmată BIHOREANULUI de purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca.

"La ora 12.21 am fost sesizaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu la locaţia precizată", a declarat Roşca.

Incendiul nu ar fi unul de amploare, însă o parte a clădirii a fost cuprinsă de fum şi mai multe dosare din arhiva Judecătoriei Oradea au ars.

UPDATE, ora 13.20: Stins de jandarmi

La eveniment au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri însă, potrivit surselor BIHOREANULUI, până la sosirea acestora, focut a fost stins de jandarmi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, judecătoarea Claudia Rus, incendiul a izbucnit în arhiva Secţiei Civile a Judecătoriei Oradea, în încăpere fiind 3 angajaţi, nu şi justiţiabili, dat fiind că programul cu publicul este până la ora 11. 

"Deocamdată nu se ştie câte dosare au fost afectate", a spus Rus.

Întrebată despre posibilele cauze ale evenimentului, aceasta a declarat doar că "urmează să stabilească pompierii".

UPDATE ora 14: Cauza, un scurtcircuit

Cercetările făcute de specialiştii ISU la locul faptului au stabilit drept cauză a incendiului "un scurtcircuit electric".

Informaţia apare într-un comunicat transmis de ISU pe marginea evenimentului, care arată că, la momentul sosirii echipajelor la faţa locului, în aproximativ 5 minute de la primirea apelului prin 112, incendiul "era aproape în întregime lichidat de către personalul de pe locul de muncă cu atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor, pompierii militari acţionând pentru stingerea unor mici focare disparate şi pentru evacuarea fumului din clădire cu ajutorul ventilatoarelor din dotare".

"În urma producerii incendiului, au ars dosare, un dezumidificator, un aparat de măsură a curentului electric şi un cuier", arată comunicatul.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.