Pompierii orădeni de la Detaşamentul I şi II au avut o duminică plină, fiind mobilizaţi mai bine de nouă ore la un incendiu de proporţii izbucnit la Palota.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Sorin Caba, pompierii au fost sesizaţi la numărul telefonic de urgenţă 112 încă din zorii zilei, la ora 5.29, solicitându-li-se intervenţia de urgenţă la sediul firmei Nutrientul SA din Palota, comuna Sântandrei.

"La locul intervenţiei s-au deplasat cu operativitate patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime", de la ambele detaşamente din Oradea, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU.

Ofiţerul a explicat că pompierii militari au lucrat timp de aproape nouă ore pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru limitarea propagării acestuia, împreună cu serviciile voluntare de pompieri din comuna Sântandrei.

În urma incendiului, care izbucnise la un uscător de cereale, a fost afectat sistemul de ventilaţie, sistemul de siguranţă, compartimentul de depozitare şi de răcire, sistemul de descărcare, scările şi pereţii interiori şi exteriori ai uscătorului de cereale. De asemenea, flăcările au distrus şi 40 de tone de porumb.

Potrivit maiorului Sorin Caba, cauza probabilă a incendiului a fost supraîncălzirea uscătorului de cereale, "produsă în urma defectării acestuia pe timpul exploatării". Incendiul a produs pagube materiale în valoare de 1,29 milioane lei, dar pompierii au reuşit să salveze de la distrugere bunuri în valoare de 13,679 milioane lei.