Un bărbat din comuna Sântandrei şi un orădean au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Beiuş, miercuri, în cazul incendiului violent din oraşul Ştei, în care au ars trei maşini şi utilajele dintr-o patiserie. Ancheta poliţiştilor arată că focul a fost pus în scop de răzbunare...

Incendiul, după cum a relatat deja BIHOREANULa avut loc în noaptea de 16 spre 17 octombrie, pe strada Cuza Vodă din orașul bihorean Ștei şi s-a soldat cu distrugerea totată a trei maşini, între care un BMW seria 3 şi un Audi A7, geamurile şi interiorul patiseriei din apropiere, în care au ars trei cuptoare electrice, o masă de lucru și produse. 

Pompierii au reuşit să stingă incendiul înainte ca focul să distrugă întreaga clădire, iar cercetările preliminare au indicat faptul că evenimentul a fost provocat în mod intenționat.

O răzbunare

Ancheta în caz a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale care au ridicat şi vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere din zonă, stabilind că autorul a intrat în parcare cu un bidon cu combustibil, cu care a stropit una dintre maşini, iar la plecare a aruncat spre autoturism cu un cocktail Molotov

Audierile care au urmat au arătat că incendiul a fost o răzbunare, iar cel vizat a fost proprietarul BMW-ului, un cunoscut om de afaceri din Ştei, Mihai Pantea, patronul restaurantului "La Dolce Vita", care ar fi avut neînţelegeri mai vechi legate de bani cu un bărbat din Sântandrei, Marian Iordache, în vârstă de 68 de ani, cunoscut traficant de ţigări. Contactat de BIHOREANUL imediat după incident, Pantea a negat că ar avea duşmani, legături cu lumea interlopă ori cu cămătari, cum vehiculau surse din zonă. 

Cert este că, miercuri, atât Marian Iordache, cât şi "executantul" atacului, orădeanul Radu Vasile Hegedus, 38 de ani, au fost reţinuţi şi prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Beiuş cu propunere de arestare preventivă.

Hegedus pentru comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere, iar Iordache pentru complicitate la distrugere prin incendiere.

Instanţa a şi admis propunerea, dispunând ca cei doi să fie încarceraţi în Arestul Poliţiei Bihor, pentru o perioadă de 30 zile.

Măsura nu este, însă, definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bihor.

Percheziții în Oradea și Sântandrei

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, incendiul provocat de cei doi a creat un prejudiciu estimat la 150.000 de lei.

„Menționăm că, pe parcursul cercetărilor, respectiv la data de 22 octombrie a.c., anchetatorii au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Oradea și pe raza localității Sântandrei, județul Bihor, pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților”, a mai arătat Alina Fărcuța.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!