Alte şanturi, alte străzi închise, alte ambuteiaje! Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a hotărât sistarea traficului auto pe strada Aviatorilor până în 31 iulie, pentru executarea lucrărilor de înlocuire a conductelor termice primare în zona intersecţiei cu strada Calea Aradului.

La propunerea municipalităţii, comisia a prelungit închiderea circulaţiei pe strada Dunărea până pe 23 august, tot pentru înlocuirea conductelor primare.

În paralel, Primăria a dispus întreruperea peste weekend a traficului auto pe tronsonul din strada Republicii delimitat de străzile Nicolae Jiga şi Parcul Petrofi, pentru lucrări de reparaţii a străzii.

Atenţie, ambuteiaj!

De altfel, odată cu începerea vacanţei şcolare, asocierea firmelor Energomontaj Timişoara, Elsaco Electronic, Isoplus România şi ISPE a deschis mai multe şantiere în oraş pentru înlocuirea reţelelor de termoficare.

Spre exemplu, în cursul zilei de marţi, pe strada Republicii coloana de maşini se întindea, cu rare excepţii, de la staţia CFR din Piaţa Bucureşti până dincolo de sediul Facultăţii de Drept din strada General Magheru.

Un şofer avea nevoie de cel puţin 15 minute pentru a străbate această distanţă, cu punct maxim de tensiune la intersecţia străzilor Republicii şi Louis Pasteur.

La sfârşitul lunii iunie, constructorii lucrau pe opt şantiere în paralel, dar de luna aceasta numărul lor va urca la 14. Pe lista şantierelor se numără străzi precum Decebal, Dunării, General Magheru, Mareşal Averescu, Horea şi Republicii.