Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat că, pentru a preveni "o serie de neajunsuri" care au fost semnalate de fiecare dată înaintea începerii unui nou an şcolar, a decis să verifice mai din timp starea unităţilor de învăţământ din întregul judeţ.

"Am convocat deja la Prefectură reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, şi am dispus formarea unor echipe mixte care să verifice stadiul pregătirilor pentru noul an şcolar", a spus Ghilea într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

"Vor fi patru echipe, fiecare pe o anumită zonă, zonele fiind Oradea-Aleşd, Marghita-Valea lui Mihai, Salonta-Tinca şi Beiuş-Ştei", a mai spus prefectul, precizând că acţiunea de control va începe luni, 23 august.

Echipele formate din reprezentanţii Prefecturii, ISJ şi DSP vor verifica starea de curăţenie, funcţionarea instalaţiilor sanitare şi de încălzire, precum şi existenţa sau nu a autorizaţiilor de funcţionare a şcolilor şi grădiniţelor.

De asemenea, vorbind despre cazul particular al şcolii din Husasău de Criş, unde Parohia Ortodoxă a obţinut retrocedarea clădirii în care funcţionează şcoala, dar acum cere şi plata retroactivă a chiriei din anul 2006, prefectul a dat asigurări că şcoala nu va fi evacuată înainte de finalizarea construcţiei noului spaţiu.