Încep înscrierile pentru grupele de grădiniţă şi învăţământ primar de la Şcoala Internaţională Oradea. Agenţia pentru Dezvoltare Locală Oradea va desfăşura în perioada 15 mai - 6 iunie înscrierile preliminare pentru grupa mare de grădiniţă începând de la vârsta de 4 ani şi clasele de învăţământ primar pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Înscrierile se pot face la sediul ADLO din strada Primăriei sau online pe site-ul şcolii internaţionale, www.isor.ro, de unde pot fi şi listate formularele.

Potrivit unui comunicat al ADLO, etapa înscrierilor este necesară pentru stabilirea de către coordonatorii proiectului a numărului de cereri pentru această formă de învăţământ.

Tarifele şcolii internaţionale sunt de 7.000 euro pe an şcolar pentru grădiniţă şi 8.000 euro pe an şcolar pentru şcoala primară.

"După această etapă de înscrieri preliminare se va stabili perioada înscrierilor finale, iar părinţii vor fi contactaţi de reprezentanţii Şcolii Lumina din Bucureşti pentru a stabili detaliile legate de semnarea contractelor şi plata taxelor. Taxa pentru înscrierile finale este 500 euro, iar pentru formarea unei clase este nevoie de minimum 10 copii", se menţionează într-un comunicat al ADLO.

Potrivit coordonatorilor proiectului, la Şcoala Internaţională din Oradea vor preda profesori vorbitori nativi de limba engleză asistaţi de profesori români, iar acest sistem de învăţământ, orientat spre copil, este acreditat Cambrige.

La cererea părinţilor, conducerea şcolii va asigura transportul copiilor, precum şi masa constând într-o gustare şi un prânz.

Părinţii care doresc să îşi înscrie copiii la Şcoala Internaţională din Oradea pot solicita mai multe informaţii cu privire la structura anilor şcolari şi programa şcolii de la adresa de email info@isor.ro sau de pe pagina de Facebook International School of Oradea.

Şcoala va fi dezvoltată în Campusul Şcolar Partenie Cosma în colaborare cu Fundaţia Lumina Instituţii de Învăţământ din Bucureşti. Fundaţia este susţinută de liderul turc Fethullah Gulen, opozantul preşedintelui turc, Recep Erdogan.