Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea dispută în această săptămână, pe teren propriu, primele două jocuri din semifinala Ligii Naţionale, cu BCM U FC Argeş Piteşti.

Oponentul orădenilor în această fază este oarecum surprinzător, întrucât formaţia piteşteană a eliminat în sferturi echipa BC CSU Sibiu, învingând-o de două ori chiar la ea acasă.

După cum se ştie, ca să ajungă aici, CSM CSU Oradea a trecut, la rându-i, de SCM Timişoara, formaţie pe care a învins-o de două ori în jocurile de pe teren propriu.

Dacă orădenii sunt obişnuiţi cu aceste faze superioare ale campionatului, fiind deja la cea de-a şaptea semifinală consecutivă, în schimb, pentru trupa argeşeană este o performanţă de apreciat faptul că au ajuns aici, întrucât este pentru prima dată în ultimii 14 ani când baschetbaliştii de la BCM U FC Argeş s-au calificat în penultimul act al Ligii Naţionale.

Remintim, însă, că formaţia din Piteşti are un titlu naţional în palmares, câştigat în anul 2000, atunci când component de bază al echipei era Şerban Sere, actualul director al clubului CSM Oradea.

Semifinala dintre CSM CSU Oradea şi BCM U FC Argeş Piteşti se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide. Întrucât orădenii s-au situat pe o poziţie superioară la finele sezonului regulat, ei vor găzdui primele două dispute, dar şi meciul cu numărul 5, dacă va mai fi nevoie de el.

Primul duel dintre elevii antrenorului Cristian Achim şi "alb-violeţii" Piteştiului este programat marţi seară, de la ora 19, la Arena Antonio Alexe. Apoi, jocul cu numărul 2 va avea loc joi, de la aceeaşi oră, 19.

Ambele dispute vor fi transmise în direct la DigiSport şi LookSport, dar şi pe canalul de YouTube FRB TV.

"La ora actuală nu există probleme de natură medicală. Nikola Markovic a reluat antrenamentele alături de colegi şi este disponibil pentru startul semifinalei. Rămâne ca staff-ul tehnic al CSM-ului să hotărască care dintre cei şapte jucători străini va rămâne în afara lotului de 12 la primul meci al seriei. Toţi sportivii CSM CSU Oradea au fost declaraţi apţi din punct de vedere epidemiologic pentru jocurile din această săptămână. De cealaltă parte nu au fost anunţate probleme de efectiv", transmite conducerea clubului bihorean, pe site-ul oficial.

De menţionat că în sezonul regulat, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile. Astfel, dacă CSM-ul s-a impus în confruntarea de la Sibiu, la finele lunii decembrie 2020, argeşenii s-au revanşat pe teren propriu, la începutul lunii aprilie 2021.