Strada Islazului care face legătura între strada Universităţii şi hypermarketul Real prin spatele cartierului Europa, evitând astfel aglomeraţia de pe şoseaua de centură, va fi modernizată.

Conform unui comunicat al Primăriei, municipalitatea va preda săptămâna viitoare firmei Drumuri Orăşeneşti amplasamentul pentru demararea investiţiei. Lucrările adjudecate de firma de construcţii pentru suma de 559.500 lei, fără TVA, vor cuprinde mai multe etape îndepând de la realizarea unui strat de piatră spartă urmat de unul de legătură, din binder, până la aşternerea noului strat de uzură.

Conform contractului, Drumuri Orăşeneşti s-a mai obligat la construcţia de trotuare şi rigole de scurgere din beton pe ambele părţi ale străzii. Lucrările de modernizare vor implica inclusiv introducerea iluminatului public prin montarea a 18 stâlpi de iluminat.

În prezent Islazului se află într-o avansată stare de degradare. Artera este acoperită doar de un start de piatră iar scurgerea apelor se realizează în rigole din pământ.