Orădenii care locuiesc în zona străzii Făcliei vor putea ajunge încă din acest an în cartierul Velenţa sau Nufărul fără a mai ocoli pe podul din Bulevardul Magheru. "La sfârşitul lunii februarie am primit de la firma Macio o adresă prin care ne informa că la începutul lunii martie va începe organizarea de şantier pentru construcţia podului din strada Dragoş Vodă urmând ca lucrările efective să demaraze înainte de sfârşitul acestei luni", a afirmat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform declaraţiei primarului lucrările vor trebui finalizate în toamna acestui an. "Investitorul va ridica podul propriu-zis iar rampele şi căile de acces vor fi suportate de Primărie", a spus Bolojan. Pentru a uşura sarcina constructorului municipalitatea va face o breşă în scuarul din strada Dragoş Vodă şi va amenaja o giraţie pentru fluidizarea circulaţiei.

Podul rutier peste Crişul Repede din zona Dragoş Vodă va decongestiona circulaţia pe podul Dacia şi va constitui o alternativă de a ajunge în oraş pentru orădenii care locuiesc pe dealurile oraşului. Construcţia va avea o lungime de 81,45 m şi o lăţime de 12,30 m, din care: 7,80 metri de carosabil şi 1,50 metri de trotuar.

Pe o parte a podului va fi trotuar şi pistă de bicicletă, iar pe cealaltă parte numai trotuar. Valoarea aproximativă a podului este de 7.560.000 lei, iar investiţia va fi suportată integral de firma Macio, care a primit la schimb 2.000 metri pătraţi de teren la capătul podului pentru amenajarea facilităţilor necesare unui hotel.