Străzile Gabor Jozsef, George Emil Palade şi Ştefan Odobreja din cartierul Europa vor fi asfaltate. Potrivit unui comunicat al Primăriei, reprezentanţii Direcţiei Tehnice au predat deja amplasamentele pentru începerea lucrărilor pe primele două străzi, iar formalităţile pentru demararea lucrărilor pe cea de a treia sunt în stadiul obţinerii autorizaţiei de construire.

Lucrările de asfaltare a străzilor Gabor Jozsef şi George Emil Palade vor fi realizate de asocierea firmelor Redolaj şi Term, pentru suma de 60.000 lei, respectiv 938.500 lei.

Pe strada Gabor Jozsef se vor asfalta trotuarele, se vor executa trotuare noi unde nu există şi se va realiza semnalizarea rutieră pe verticală şi orizontală. Termenul de execuţie este de o lună.

Pe strada George Emil Palade, lucrările de reabilitare vor presupune printre altele repararea şi refacerea rosturilor din îmbrăcămintea rutieră, aducerea la cotă a căminelor şi a gurilor de scurgere, asfaltarea părţii carosabile şi a trotuarelor existente, refacerea trotuarelor deteriorate şi realizarea semnalizării rutiere pe verticală şi pe orizontală. Termenul de execuţie a lucrărilor este de două luni.

În ceea ce priveşte reabilitarea străzii Ştefan Odobleja, amplasamentul urmează să fie predat asocierii firmelor Drumuri Bihor şi Tisoti Exim. Lucrările, în valoare de 603.000 lei vor dura două luni.

Acestea vor presupune refacerea întregului sistem rutier pe porţiunea existentă din beton aflată în stare avansată de degradare, aducerea la cotă a căminelor şi gurilor de scurgere existente, asfaltarea părţii carosabile pe tronsonul pe care acesta lipseşte şi asfaltarea trotuarelor existente.