Contructorii desemnaţi de Lotus Center să amenajeze terasa de la capătul Podului Ladislau au adus, în noaptea de sâmbătă dpre duminică, la Oradea, cu un transport agabaritic, un utilaj special pentru săpături de adâncime.

"Utilajul, cu o greutate de peste 40 de tone, va fora în următoarele zile circa 75 de piloţi în malul Crişului Repede pentru consolidarea acestuia şi a fundaţiei viitoarei terase", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Înalt cât clădirea din vecinătate, utilajul a fost montat în şantier duminică dimineaţă şi va fi pus în funcţiune începând de luni.

Lucrările la terasă au fost amânate timp de un an din cauza unor probleme de fundare, având în vedere reţelele de utilităţi existente în zonă şi vecinătatea albiei Crişului Repede.

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a aprobat la sfârşitul lunii aprilie ca în perioada 6 mai - 6 august accesul pe capătul dinspre podul Sfântul Ladislau al străzii Emilian Mircea Chitul să fie închis pentru pietoni şi autovehicule pentru desfăşurarea lucrărilor în bune condiţii.

Pentru construcţia terasei de pe malul Crişului Repede, Lotus Center a concesionat de la Primăriei în anul 2014, pentru 25 de ani, o suprafaţă de teren de 260 metri pătraţi pentru care datorează o redevenţă de 230 lei pe metrul pătrat pe an.

Ulterior, firma a mai cerut 90 metri pătraţi pentru a putea amenaja aici spaţiile tehnice care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial.