Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea vor susține în acest final de săptămână, pe teren propriu, primele două jocuri din semifinalele campionatului Ligii Naționale. Astfel, trupa bihoreană va primi, vineri seară și duminică seară, la Arena Antonio Alexe, replica echipei CSO Voluntari.

Vor fi primele două jocuri din seria celor cinci dispute programate între cele două echipe în semifinale. Și aceasta pentru că, în penultimul act al competiției baschetbalistice interne, se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci întâlniri”.

CSM CSU Oradea este avantajată să susțină primele două partide pe teren propriu, dar și pe cel de-al cincilea, dacă va mai fi nevoie de el, pentru că a avut o poziție superioară la finele sezonului regular față de adversara sa. S-a clasat pe locul 2, față de poziția a 3-a obținută de ilfoveni.

Primul meci este programat vineri, de la ora 19, urmând a fi transmis în direct și de Digi Sport și Prima Sport. De asemenea, și partida a doua, de duminică seara, va debuta de la ora 19, urmând a fi transmisă în direct de pe canalul de YouTube FRB TV și posibil să fie preluată de Digi Sport.

„CSM CSU Oradea s-a calificat pentru a șasea oară consecutiv între primele patru echipe ale României și începe lupta pentru accederea în cea de-a șasea finală din istorie. Adversar este CSO Voluntari, echipa cu cel mai impresionant salt valoric în ultimii doi ani în competiție. Ilfovenii au investit masiv, apropiindu-se din acest punct de vedere de echipele cu care se luptă pentru supremație în jocul cu mingea la coș din țara noastră. Din punct de vedere al rezultatelor, CSO Voluntari a câștigat două trofee de Cupa României și a obținut locul 4 în precedenta ediție de campionat. Totodată, amintita echipă a debutat pe plan internațional, înscriindu-se la startul acestui sezon în FIBA Europe Cup”, notează site-ul oficial al clubului CSM Oradea, în prefața jocurilor de la Arena Antonio Alexe.

De menționat că primul meci al semifinalei va fi cel de-al 50-lea joc oficial din acest sezon competițional pentru CSM CSU Oradea.

„Roș-albaștrii” bihoreni au 33 de partide disputate în campionatul național, 2 în cupă și 14 în FIBA Europe Cup. În schimb, CSO Voluntari se află la cel de-al 39-lea joc în actuala stagiune competițională.

În ceea ce privește scorul general al confruntărilor directe dintre cele formații, acesta este favorabil echipei din Voluntari cu 3-2. În actuala ediție de campionat, în sezonul regular, cele două combatante și-au împărțit victoriile. Mai întâi, CSO Voluntari s-a impus la Arena Antonio Alexe, cu scorul de 82-68, pentru ca, în retur, CSM CSU Oradea să câștige la Sala Sporturilor Gabriela Szabo cu scorul de 101-85.

În play-off, CSM CSU Oradea și CSO Voluntari se întâlnesc pentru prima oară însă.

Meciurile de la Oradea vor avea loc în Arena Antonio Alexe și nu în noua sală polivalentă, Oradea Arena, cum și-ar dori mai mulți spectatori, din motive pur tehnice, ce țin de echipă. Concret, trupa bihoreană nu s-a antrenat niciodată până acum în noua sală, iar staff-ul tehnic nu riscă să mute jocurile de acasă din Arena Antonio Alexe, având în vedere că sunt meciuri pentru medalii, iar jucătorii nu sunt acomodați cu noua suprafață de joc.

Cât privește accesul publicului la jocurile de vineri și duminică, conducerea clubului CSM Oradea transmite că abonamentele sunt valabile, iar bilete se pot achiziționa online prin intermediul platformei Eventbook.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!