În acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, debutează primul turneu de tenis internaţional din seria celor trei organizate de CSM Oradea în această lună, sub egida ITF Tennis.

ITF World Tennis Tour Juniors este un turneu rezervat categoriei de vârstă de 18 ani, atât la masculin, cât şi la feminin.

Evenimentul reprezintă o premieră pentru Oradea, fiind primul turneu ITF organizat în oraşul de pe Criş. "Este un pas important înspre seniori, fiind cele mai importante evenimente de tenis găzduite de CSM Oradea", a transmis clubul bihorean.

Deşi iniţial s-au anunţat doar întreceri de simplu, în cele din urmă s-a decis ca turneul să cuprindă probe şi de simplu, şi de dublu.

La simplu, pe tabloul principal vor intra 32 de sportivi, iar la dublu sunt 16 poziţii. Între participanţi se află şi tenismani orădeni, unii calificaţi direct pe tabloul principal, alţii veniţi din calificări, iar alţii ca beneficiari de wildcard.

Sâmbătă şi duminică au loc jocurile din calificări, iar de luni vor începe confruntările de pe tabloul principal.

Finalele competiției care are loc la baza sportivă CSM Oradea Tenis Club (terenurile de tenis de lângă Arena Antonio Alexe) sunt programate pentru sâmbăta viitoare, în 12 septembrie.

Desfăşurate pe zgură, întrecerile sunt supervizate de arbitrul Raluca Băcescu din Braşov. În total, vor oficia patru arbitri: Ioan Mărginean (Cluj-Napoca), Andrei Brisc şi Mihai Grec (ambii din Zalău), respectiv Darius Şomolan (Oradea).

Pe lângă tenismenii din ţară, la competiţie mai iau parte jucători din Bulgaria, Germania, Polonia, Marea Britanie, Kazahstan şi Ungaria.