Cartierul Velenţa va avea începând de joi o nouă cale de acces către cartierul Nufărul, cu prelungire până în şoseaua de centură.

Conform unui comunicat al municipalităţii, firma Selina a finalizat cea mai mare parte a lucrărilor la drumul de acces care traversează cele 15 hectare de teren viran de lângă Complexul Lotus pentru a lega cele două două cartiere. Noua cale de acces a deveni posibilă după ce municipalitatea a construit un pod nou peste Peţa în capătul dinspre strada Seleuşului.

"Strada care leagă cartierul Seleuşului de giraţia din strada Nufărului a fost deja finalizată şi se şi circulă pe ea, urmând să fie deschisă oficial, fără tăieri de panglică şi alte formalităţi, începând de joi. Lucrările vor continua cu amenajarea parcării din spatele bisericii ortodoxe şi realizarea bretelei de acces către Lotus Center", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Conform comunicatului municipalităţii firma Selina a preluat amplasamentul pentru lucrări la începutul lunii octombrie 2011. Lucrările au implicat amenajarea intersecţiei străzii Meiului cu strada Nufărului, inclusiv cu bandă de stocaj, prelungirea străzii Meiului, cu reţeaua aferentă de canalizare meteorică şi iluminat public, construcţia podului peste pârâul Peţa şi modernizarea străzilor Prieteniei, Turzii şi Erkel Ferenc.

În cadrul investiţiei s-a mai amenajat o parcare cu 98 de locuri în prelungirea străzii Vavilov şi o alta cu 24 locuri în prelungirea străzii Zorelelor.

În prezent, firma executantă Selina efectuează lucrările de turnare asfalt pe trotuare, precum şi lucrări la infrastructură pe strada Lotus. Valoarea investiţiei se ridică 5,2 milioane lei, fără TVA.

Citeşte pe aceaşi temă şi Atenţie, lucrări ! Începând din această lună, un val de lucrări fără precedent va transforma Oradea în şantier