În acest sfârşit de săptămână vor debuta la Oradea întrecerile Campionatelor Naţionale Individuale de Vară la tenis, la categoria de 16 ani. Competiţia este programată în perioada 25 iulie - 1 august, la terenurile de tenis de lângă Arena Antonio Alexe, dar, din cauza cazurilor tot mai multe de coronavirus, Federaţia Română de Tenis a decis să amâne probele de dublu, care trebuiau să se dispute la masculin, feminin şi mixt. Astfel, competiţia organizată de CSM Oradea va găzdui doar jocuri de simplu.

"Având în vedere faptul că anul 2020 este unul special, în contextul Pandemiei de Coronavirus Covid-19 şi, preocupată de starea de sănătate a tuturor sportivilor, precum şi a tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a Campionatelor Naţionale Individuale de Vară din acest an, Federaţia Română de Tenis s-a văzut nevoită, din păcate, să ia următoarea decizie: în anul 2020, în mod excepţional, Campionatele Naţionale Individuale de Vară la categoriile U10, U12, U14, U16 şi U18 se vor disputa fără probele de dublu: masculin, feminin şi mixt. Federaţia Română de Tenis ia, de asemenea, în calcul şi posibilitatea ca probele de dublu ale Campionatelor Naţionale Individuale de Vară mai sus menţionate să se desfăşoare separat, la o dată ulterioară", se arată într-o informare a FRT.

De asemenea, Federaţia Română de Tenis a anunţat că participanţii la Campionatele Naţionale individuale de vară - ediţia 2020, trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere. Măsura se aplică în contextul pandemiei COVID-19.

Aceasta poate fi semnată şi predată la momentul sosirii la competiţie sau poate fi solicitată de la organizatori. Declaraţia pe proprie răspundere trebuie semnată de absolut toţi participanţii (părinţi sau tutori legali în cazul sportivilor minori).

Reamintim că la Campionatul Naţional individual de vară – categoria 16 ani sunt aşteptaţi la Oradea tenismeni din întreaga ţară.