Luni seară debutează la Sibiu finala ediţiei 2018-2019 a Ligii Naţionale de baschet masculin, între formaţia locală BC CSU şi echipa bihoreană CSM CSU Oradea, campioana en-titre a ţării.

Cum s-a întâmplat şi în celelalte tururi din play-off sistemul de desfăşurare al finalei este cel mai bun din cinci partide. Pentru că echipa sibiană a terminat sezonul regulat pe primul loc, este privilegiată în disputa cu bihorenii.

Aceeasta va disputa primele două meciuri pe teren propriu, dar şi jocul al cincilea, dacă se va ajunge la el.

Reamintim că în semifinale, CSM CSU Oradea a eliminat marea rivală a ultimilor ani, U BT Cluj, pe care a întrecut-o cu 3-1 la general, cum de altfel a trecut şi BC CSU Sibiu de SCM U Craiova.

Primul joc al finalei dintre BC CSU Sibiu şi CSM CSU Oradea va avea loc luni cu începere de la ora 18, la Sala Transilvania, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport.

Reamintim că suporterii bihoreni vor putea urmări într-un cadru organizat acest joc, la Arena Antonio Alexe, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni.

Pentru "roş-albaştrii" orădeni finala Ligii Naţionale se poate constitui şi o revanşă în faţa sibienilor, după înfrângerea din finala Cupei României.