În acest sfârşit de săptămână se vor desfăşura primele două jocuri din finala Superligii Naţionale de polo. Astfel, jucătorii de la CSM Oradea se vor lupta pentru adjudecarea titlului naţional cu principala rivală, Steaua Bucureşti.

Meciurile din finală au loc după sistemul "cel mai bun din cinci întâlniri", astfel că echipa care ajunge prima la trei victorii în aceste confruntări va câştiga titlul.

Primele două meciuri vor avea loc pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul regular, următoarele două sunt programate acasă la cealaltă echipă, iar meciul al cincilea, dacă se va mai ajunge la el, va avea loc din nou pe terenul echipei mai bine cotate, care în acest caz este Steaua Bucureşti.

Finala va începe, astfel, la Bucureşti, în Bazinul Steaua, cu jocul cu numărul 1 programat vineri de la ora 12. Meciul al doilea va avea loc sâmbătă, de la aceeaşi oră, 12, pentru ca seria disputelor să se mute apoi la Oradea, pe 24 şi, dacă va mai fi necesar, pe 25 mai.

Cele două jocuri Steaua - CSM Oradea din acest weekend de la Bucureşti vor fi arbitrate de cuplul Adrian Alexandrescu - Radu Matache.

Vă reamintim că CSM Oradea s-a calificat în finala ediţiei 2021-2022 a Superligii Naţionale de polo, după ce, în semifinale a trecut cu 3-0 la general de Dinamo.

De partea cealaltă, şi Steaua a depăşit cu 3-0 la general, în penultimul act, echipa Rapid Bucureşti.

Reamintim că după ce au cucerit titlul timp de nouă ani consecutiv, poloiştii de la CSM Oradea au fost detronaţi de stelişti, care în ultimele şase ediţii au câştigat, la rându-le, consecutiv Superliga Naţională. Elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu vor lupta însă şi de această dată să spargă hegemonia Stelei şi să se reîncoroneze campionii României, deşi misiunea lor nu se anunţă deloc uşoară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!