Timp de trei zile, de miercuri până vineri, Oradea Arena va găzdui jocurile ediţiei din acest an a Memorialului Antonio Alexe, turneu internaţional amical de baschet masculin, care reuneşte trei echipe. Este vorba despre gazdele de la CSM CSU Oradea, vicecampioana României, echipa Spisska Nova Ves din Slovacia şi KK Zlatibor din Serbia.

Formaţia Spisska Nova Ves a ocupat locul 1 în sezonul regulat şi a disputat semifinala în precedenta ediţie din Slovacia, dar a fost semifinalistă şi în Alpe Adria Cup, iar echipa KK Zlatibor este o formaţie din primul eşalon din Serbia.

În acest an, turneul a ajuns la cea de-a 10-a ediţie şi cinsteşte memoria celui care a fost Antonio Alexe, unul dintre cei mai buni jucători români de baschet, care a evoluat pentru Dinamo Oradea şi care a fost printre cei care au pus bazele noii echipe de baschet a municipiului de pe Crişul Repede.

Anterior, memorialul Antonio Alexe s-a desfăşurat între 2010 şi 2016. Evenimentul nu s-a desfăşurat, însă, în 2017 şi 2018, iar ultima ediţie organizată a fost cea din 2021, atunci când s-a desfăşurat tot sub forma unui triunghiular, cu participarea lui Rilski Sportist (Bulgaria) şi FC Argeş Piteşti. De altfel, este pentru a patra oară consecutiv în istoria competiţiei când turneul se desfăşoară sub formă de triunghiular.

Primul joc al ediţiei din acest an este programat miercuri seară, de la ora 18, între CSM CSU Oradea şi Spisska Nova Ves. Apoi, joi, de la ora 18:30, se va desfăşura confruntarea dintre Spisska Nova Ves şi KK Zlatibor, pentru ca în ultimul duel, vineri, de la ora 18, CSM CSU Oradea să se dueleze cu sârbii de la KK Zlatibor.

După cum anunţă organizatorii, intrarea publicului la toate aceste jocuri va fi liberă.

Până acum turneul memorial Antonio Alexe a fost câştigat de CSM CSU Oradea de şapte ori.


Lista câştigătoarelor de până acum:

Ediţia I (2010) – CSM Oradea
Ediţia a II-a (2011) – U Mobitelco Cluj-Napoca
Ediţia a III-a (2012) – CSM Oradea
Ediţia a IV-a (2013) – CSM Oradea
Ediţia a V-a (2014) – CSM U Oradea
Ediţia a VI-a (2015) – Alba Fehervar
Ediţia a VII-a (2016) – CSM CSU Oradea
Ediţia a VIII-a (2019) – CSM CSU Oradea
Ediţia a IX-a (2021) – CSM CSU Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!