Baza Sportivă Voinţa Oradea va găzdui în acest weekend şi săptămâna viitoare întrecerile tradiţionalului turneu de tenis dotat cu Trofeul Damaco.

Programată în perioada 23-29 iulie, competiţia se află la cea de-a XIV-a ediţie şi este organizată, ca de obicei, de Clubul Sportiv Voinţa în colaborare cu Primăria Oradea şi are ca partener oficial grupul de firme Damaco, condus de directorul Mircea Maier.

Turneul este rezervat categoriilor de vârstă de 10, 12, 14, 16 şi 18 ani, la simplu, dar şi 14 ani la dublu. Competiţia are categoria I la toate vârstele, mai puţin la 12 ani, unde este cotat cu categoria a II-a în calendarul Federaţiei Române de Tenis. Organizatorii aşteaptă aproximtiv 70 de sportivi la startul competiţiei.

Partenerul oficial, grupul de firme Damaco a asigurat un fond de premiere în valoare de 5.000 lei. Directorul turneului este Ioan Temian, iar arbitru principal braşoveanul Lucian Ghia.

Începând cu ediţia viitoare, finanţatorul turneului, Mircea Maier, intenţionează să ofere gratuitate la cazare pentru finaliştii tuturor categoriilor de vârstă de la actuala ediţie. "Sperăm ca această iniţiativă să constituie un stimulent pentru cei mai buni concurenţi, în ideea de a face turneul nostru cât mai atrăgător", a declarat Maier.