La câteva zile după ce preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, i-a solicitat public şefului CJ Radu Ţîrle să eşaloneze de o manieră suportabilă sumele de bani pe care angajaţii Consiliului Judeţean trebuie să le returneze instituţiei deoarece, conform unor decizii ale Curţii de Conturi, ar fi fost primite "necuvenit", fostul membru PNL îi dă o replică la fel de publică fostului său şef de partid, prin care îl acuză de gesturi electorale.

"Doresc să îl asigur pe domnul senator că situaţia angajaţilor ne preocupă în cel mai serios mod. Într-adevăr, situaţia unor angajaţi este disperată, dar conducerea CJ a studiat şi a încercat toate soluţiile legale (n.r. - pentru a le face suportabilă situaţia financiară). De altfel, acest fapt este cunoscut domnului senator, câtă vreme colegul său de partid, domnul Dumitru Voloşeniuc, este vicepreşedinte al CJ şi conducător al Direcţiei Economice a Consiliului", se arată într-un comunicat de presă semnat de şeful CJ, Radu Ţîrle.

De asemenea, Ţîrle îl acuză pe Cornel Popa că se îngrijeşte de soarta angajaţilor CJ pentru că are interese electorale şi afirmă că, dacă preocupările liderului PNL Bihor ar fi reale, acesta ar face mai bine să susţină proiectul de lege privind amnistia fiscală pentru angajaţii din sectorul public cărora li se reţin sume mari de bani din salarii, aferent sporurilor pe care Curtea de Conturi a considerat că aceştia le-au primit "necuvenit".

"Consider că domnul senator a ales să trimită apelul său prin intermediul presei pentru că urmăreşte un beneficiu electoral. Dacă domnul senator Cornel Popa este preocupat sincer de soarta angajaţilor CJ, cred că ar trebui să îşi concentreze energia şi eforturile în Parlament pentru a promova legislativ amnistia fiscală, o măsură salutară pentru mulţi bugetari din Bihor", spune Ţîrle în comunicatul de presă.

Problema salariaţilor CJ care mai primesc din lefurile lunare sume ce ajung chiar şi la 200 de lei a survenit ca urmare a unor controale ale Curţii de Conturi care au stabilit că sporul de dispozitiv şi drepturile speciale pentru menţinerea sănătăţii în muncă, primite de oameni între 2008-2011, au fost acordate necuvenit de fosta conducere a Consiliului Judeţean.

Actuala conducere a CJ a fost acuzată, însă, de către liderul Sindicatului Forum al salariaţilor, Kiss Judit, că nu a apărat drepturile angajaţilor, ceea ce ar fi dus la pierderea procesului împotriva deciziilor Curţii de Conturi.

În medie, fiecare salariat al CJ Bihor trebuie să returneze din salariile tăiate în 2010 cu 25% sume cuprinse între 12.000 şi 15.000 de lei.