Timp de cinci zile, Oradea găzduieşte în această săptămână meciurile celei mai importante competiţii europene intercluburi la minifotbal, Liga Campionilor Europeni.

Evenimentul este unul de anvergură, cum Oradea a mai găzduit doar în urmă cu 24 de ani, atunci când tot Arena Antonio Alexe a găzduit Liga Campionilor Europeni la judo, competiţie în care sportivii de la JC Liberty Oradea au obţinut rezultate remarcabile, în faţa unei săli arhipline.

De această dată, AEK Oradea este echipa care va încerca să aducă cât mat multe satisfacţii iubitorilor de sport din Bihor. De altfel, AEK Oradea (foto sus) este principala favorită a turneului, întrucât ea este şi deţinătoarea titlului continental, titlu pe care l-a cucerit anul trecut în Muntenegru.

Competiţia începe miercuri, la ora 16, când, în primul meci, la Arena Antonio Alexe se vor duela Ajax Dulcisimo Galați, campioana României, cu BT Servis Valika Gorica din Croația.

Ceremonia de deschidere este programată în cursul serii de miercuri, de la ora 20, după care, de la ora 21, va intra în arenă şi favorita publicului, AEK Oradea, deținătoarea trofeului, care se va duela în primul joc cu Nottingham Forest Livorno din Italia.

Ultimul joc al zilei de miercuri, programat la Arena Antonio Alexe, este PFF Szanto (Ungaria) – SV Medicus (Bosnia Herțegovina).

Programul echipei AEK Oradea va continua joi cu celelalte două jocuri din grupă. Astfel, mai întâi, va avea loc confruntarea cu Even Yehuda din Israel, de la ora 12, iar apoi jocul cu DXC Technology din Bulgaria, cu începere de la ora 20, ambele urmând a se disputa tot la Arena Antonio Alexe.

Managerul echipei orădene, Spyridon Baltsavias, va ataca turneul final cu următorul lot: Răzvan Egri, Călin Fildan - portari; Mircea Popa, Marius Balogh, Andrei Ferik, Cristian Andor, Bogdan Mintaș, Andrei Nemițanu, Sabin Dristaru. Radu Burciu,Toma Vincene, Andrei Șumălan și Răzvan Fărcuța, Marius Ionescu, Sergiu Matei-Țurcanu și Ionuț Furtună.

În prima zi de competiţie, EMF Champions League are programate meciuri şi pe două terenuri de la Baza Tineretului. Aici se vor întâlni: Sportsko Bratsvo Sabornog Hrama (Muntenegru) cu Extratereștii Bistrița, la ora 16, pe terenul 1, și Ostravský Zábřeh (Cehia) cu Gradska Pivnica Novi Sad (Serbia), tot de la ora 16, pe terenul 2.

De menţionat că, în paralel cu ediția din acest an a EMF Champions League, la Arena Antonio Alexe și la Baza Tineretului se vor desfăşura şi meciurile turneului de Master al Ligii Campionilor.

Cu ocazia acestui eveniment al minifotbalului, la Oradea vor putea fi văzuţi foști fotbaliști campioni, cu prezențe în cupele europene și la națională, precum Florin Cernat, Alex Bourceanu, Sorin Frunză (toți trei evoluând la echipa de master Legends Galați), iar ultimii doi evoluând și pentru campioana României la minifotbal Ajax Dulcismo Galați. De asemenea, vor putea fi văzuți Sergiu Costin (de la Extratereștrii Bistrița), fostul stelist Ionuț Pîrvu de la Liriada Râșnov, unde va fi coechipier cu orădeanul Tibor Szeles, Epaminonda Nicu sau Stelian Stancu (ambii Tazmannschaft București).

Organizatorii reamintesc că intrarea publicului la toate meciurile, inclusiv la finala de duminică, este liberă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!