Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” găzduieşte în acest sfârşit de săptămână turneul de calificare din Grupa C a Ligii Campionilor Europeni la polo. Participă patru echipe, între care şi vicecampioana României, CSM Oradea, care se va duela cu Vouliagmeni NC din Grecia, CC Ortigia din Italia şi Primorje Erste Bank Rijeka din Croaţia.

Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, iar la final, câștigătoarea grupei se va califica pentru sezonul regulat al LEN Champions League, pentru ca celelalte trei formații să continue aventura europeană în calificările LEN EuroCup.

În prima etapă, CSM Oradea se va duela vineri seară, de la ora 19:45, cu Primorje EB Rijeka, pentru ca în meciul de deschidere, de la ora 18, Vouliagmeni NC să joace în compania celor de la CC Ortigia.

Sâmbătă, în etapa a doua, CSM Oradea va juca de la ora 18:45 cu CC Ortigia, după ce, de la ora 17,  Primorje EB Rijeka va fi întâlnit Vouliagmeni NC.

În fine, în ultima rundă, duminică dimineaţa, de la ora 09:45, CC Ortigia va avea joc cu Primorje EB Rijeka, iar în ultima dispută a turneului, de la ora 11:45, CSM Oradea va evolua în compania celor de la Vouliagmeni NC.

„Începem noul sezon cu un turneu de foc în cupele europene. Vom întâlni două echipe extraordinar de valoroase. Mă refer la Vouliagmeni - echipă calificată la Final 4-ul Ligii Campionilor în sezonul trecut și Ortigia, care a jucat finala Cupei Italiei contra lui Pro Recco, cărora le-au ținut piept cu brio. Rijeka este, de asemenea, o echipă de mare tradiție în Croația. Va fi un turneu de excepție din punct de vedere valoric. Sunt de părere că suntem pregătiți pentru acest eveniment și cu siguranță vom da totul pentru a câștiga. Anul trecut am reușit câteva surprize mari pe plan continental. Eu sper ca și anul acesta să fim măcar la nivelul anului trecut în cupele europene”, a declarat căpitanul echipei CSM Oradea, Tiberiu Negrean, înaintea turneului.

Din păcate, antrenorul Ciprian Cîmpianu se confruntă cu o problemă de efectiv înaintea turneului, mult aşteptatul stângaci Filip Gardasevic fiind încă incert.

„Filip Gardasevic este încă incert pentru turneul LEN Champions League. Așteptăm o nouă opinie a unui specialist. Noi ce știm am făcut, el fiind înspre bine. A făcut recuperare, dar un medic specialist urmează să ne spună în ce condiții poate să revină. Gardasevic este jucător de mână stângă, de care avem mare nevoie. Nu a fost adus să facă figurație, dar accidentările apar în sport. Alte probleme de efectiv nu există în acest moment”, a declarat antrenorul Ciprian Câmpianu.

Acesta a ţinut să precizeze şi că „sistemul competițional este în continuă schimbare pe parcursul ultimilor ani în cupele europene”.

„Va fi o provocare, deoarece pe lângă turneul Champions League din această săptămână, de unde se califică mai departe în această competiție doar locul 1, dacă nu îl obținem vom participa la un alt turneu de calificare, de această dată în EuroCup”, a mai precizat Câmpianu.

Pentru aceste jocuri, accesul spectatorilor se face pe bază de bilete. Acestea pot fi achiziționate online pe platforma Eventbook.ro sau la casieriile CSM Oradea de la sediul clubului (din str. Traian Blajovici, nr. 24, la Oradea Arena), respectiv la cea de la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu.

Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii şi elevi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!