Tribunalul Bihor a pronunţat soluţia în dosarul celebrei răfuieli mafiote derulate în primăvara lui 2014 în parcarea Lotus Center şi soldată cu rănirea gravă a interlopului Marius Lazăr, alias Ciobanu', cunoscut recuperator şi bătăuş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, atacul s-a produs pe 4 martie, în plină zi. Patru indivizi mascaţi au tăbărât peste victimă, izbind-o violent cu bâtele până când a căzut la pământ, după care au luat-o la goană, dispărând de la locul faptei cu o maşină.

În urma anchetei declanşate, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reuşit să găsească probe directe doar împotriva a două persoane, Remus Balog (alias Nano junior) şi Cristian Corodi, şoferul maşinii cu care bătăuşii au fugit de la locul incidentului, ambii trimişi în judecată pentru tentativă de omor.

Victima s-a ales cu craniul fracturat în două locuri, hemoragie intracraniană plus o mână şi un picior rupt, leziuni pentru care a stat internată mai bine de două săptămâni în spital, iar ulterior a avut nevoie de peste 100 zile de îngrijiri medicale la domiciliu.

Trimişi în judecată în noiembrie 2014, Balog şi Corodi au fost condamnaţi abia acum, după aproape doi ani de dezbateri. Astfel, Tribunalul a dispus condamnarea lui Balog la 13 ani de detenţie şi interdicţia de a mai comunica vreodată cu victima sa, ca pedeapsă complementară. La rândul său, Corodi s-a ales cu 7 ani de închisoare şi intedicţia să mai comunice vreodată cu Lazăr.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi să plătească  5.513 lei în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale primate de victimă pe perioada spitalizării, alţi 2.000 lei daune materiale constând în cheltuieli cu regim alimentar şi medicamente, plus daune morale în valoare totală de 50.000 lei.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Bihor nu este definitivă, cei doi inculpaţi având posibilitatea să o atace, cu apel, la Curtea de Apel Oradea.

Până la finalizarea procesului, instanţa a dispus menţinerea măsurilor preventive faţă de cele două persoane încă din perioada anchetei penale, şi anume arestul preventiv în cazul lui Balog şi controlul judiciar faţă de Corodi.