Un tânăr poliţist a fost rănit, în Oradea, în timp ce încerca să oprească un taximetrist care nu a vrut să dea socoteală pentru că a încălcat regulile în trafic. Taximetristul a dat intenţionat cu maşina peste el, încercând să scape de echipaj.

Potrivit unui martor ocular, totul s-a întâmplat vineri seară, în jurul orei 20, pe strada Corneliu Coposu din Oradea, în zona trecerii de pietoni de lângă complexul Perla.

Sursa citată a povestit BIHOREANULUI că taximetristul oprise pe trecerea de pietoni, după care a virat stânga pe linie continuă, ca să intre în parcare, fiind observat, din spate, de un echipaj aflat într-o maşină de Poliţie.

Poliţiştii au vrut să îl oprească pe şofer, pornind semnalele acustice şi luminoase, însă acesta a refuzat şi a încercat să fugă spre Bulevardul Decebal. Când unul dintre membrii echipajului s-a postat pe banda sa de mers, făcându-i semn să oprească, taximetristul a accelerat şi l-a lovit pe poliţist, dezechilibrându-l.

Într-un final, polițiștii au reuşit să-l scoată pe recalcitrant din maşină şi l-au încătuşat, transportându-l la Poliţia Rutieră şi mai apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri.

Sursele ziarului spun că taximetristul le-ar fi spus poliţiştilor că nu îi suportă. Din câte se pare, el ar avea mai multe amenzi la activ.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj şi a fost şi amendat pentru abateri la regimul rutier. De asemenea, permisul de conducere i-a fost suspendat.

Cât despre poliţist, din câte se pare el nu este grav rănit.

Ancheta în acest caz este continuată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru ultraj.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!