Un bărbat din municipiul Salonta s-a ales cu dosar penal, după ce şi-a răpit propriul copil în vârstă de 2 ani aflat în grija mamei. Micuţul a fost găsit într-o pensiune la 80 de kilometri de oraş, cazat sub nume fals.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, șocantul incident s-a petrecut miercuri. Copilașul şi fratele lui, de 4 ani, locuiesc împreună cu mama lor, femeia fiind despărţită din vara trecută de tatăl copiilor, cu care a stat 4 ani fără ca acesta să-i recunoască oficial pe vreunul. De altfel, numele bărbatului nu este menţionat în certificatul lor de naştere.

Miercuri, bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Cosmin Covaci, i-a făcut o vizită fostei partenere de viaţă şi a invitat-o într-o excursie la Oradea, împreună cu mezinul. Femeia a refuzat, iar individul părea să se fi împăcat cu decizia ei. Când însă ea a intrat în bucătărie, să pregătească mâncarea de prânz, bărbatul a luat copilaşul şi a plecat.

Când femeia a intrat în cameră şi a văzut dispariţia minorului a sunat imediat la 112. 

Mai multe echipaje de Poliţie din judeţ au pornit în căutarea copilului, maşina bărbatului fiind dată în consemn în tot judeţul. Aşa a şi fost găsit băieţelul, căci bărbatul s-a cazat împreună cu el sub nume fals într-o pensiune situată la 80 de kilometri de Salonta, lângă municipiul Beiuş. 

Copilul a ajuns cu bine acasă, iar bărbatul a fost reţinut imediat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. "Acesta a fost inculpat pentru lipsire de libertate în mod ilegal", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al unităţii, prim-procuroarea Carmen Scurt.

În aceeaşi zi, Cosmin Covaci a fost prezentat la Judecătoria Salonta, cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea, dispunând să fie anchetat în libertate.

Anchetatorii au şi atacat soluţia, imediat, verdictul cu privire la măsura preventivă urmând să fie pronunţat la Tribunalul Bihor.