Un bărbat în vârstă de 46 ani din Ciumeghiu este cercetat penal după ce, marţi după-amiaza, beat criţă şi fără să aibă permis de conducere, a urcat la volanul unei mașini şi a ieşit la o plimbare pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din judeţ, DN79.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, bărbatul a fost oprit de poliţişti pe Drumul Național 79, în localitatea bihoreană Avram Iancu. După ce au făcut verificări în baza de date, agenții au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„De asemenea, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat", se precizează în informare. 

Ca atare, bărbatul a fost condus la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală din Oradea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în caz a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiștii Postului de Poliție Avram Iancu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. 

Cazul nu este singular, căci, potrivit datelor comunicate marți, 3 ianuarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, iar ca urmare a abaterilor, au „împărţit" 86 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 37.410 lei, au reţinut 16 permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!