Doi şoferi din Oradea s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi drogaţi la volan de poliţiştii rutieri care patrulau pe şoselele din judeţ, pentru supravegherea traficului.

Este vorba despre doi orădeni, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. Unul are 28 ani şi a fost găsit drogat la volan în zorii zilei de duminică, pe strada Făcliei. Cel de-al doilea este un bărbat în vârstă de 41 ani care a fost prins, duminică dimineaţa, pe Calea Aradului, cu o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testul rapid de drog a arătat că e şi sub influenţa substanțelor psihoactive.

Ambii sunt cercetaţi acum pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, iar orădeanul de 41 ani şi pentru şofat sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Tot cu dosar penal s-a ales şi un şofer de 46 ani din Tileagd, care, cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a răsturnat cu maşina pe drumul judeţean 767, în Tilecuş. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive.

Beat criţă la volan a fost găsit un bihorean în vârstă de 65 ani din Diosig, care a acroşat cu maşina un autoturism parcat. Bărbatul avea o concentrație alcoolică de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şoferii au fost dibuiţi de poliţiştii rutieri în timpul acţiunilor desfăşurate, duminică, pe şoselele din judeţ.

În total, poliţiştii au aplicat 149 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 70.235 de lei, au reţinut 46 de permise de conducere şi șase certificate de înmatriculare. Majoritatea amenzilor au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, însă au fost sancționați şi 26 de pietoni care au traversat neregulamentar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!