Maternitatea din Oradea a primit un aparat care poate salva viața nou-născuților.

„Asociația pentru micuțul Noel”, un ONG bihorean care sprijină copiii bolnavi, a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență, care include Secția Clinică de Neonatologie și Compartimentul de Terapie Intensivă-Neonatologie, un incubator de ultimă generație, dotat cu masă de resuscitare.

„Prin intermediul acestei sponsorizări, asociația vine în ajutorul nou-născuților care necesită manevre de resuscitare încă din primele momente de viață. Incubatorul Babyroo TN300, primit din partea asociației, este un incubator configurabil, cu funcții de termoreglare de ultimă generație, precum și tehnologii integrate avansate pentru resuscitarea de urgență. Acesta va fi destinat pacienților nou-născuți critici și celor veniți pe lume prin operație cezariană”, a transmis Spitalul Județean, luni, printr-un comunicat de presă.

Maternitatea orădeană mai are patru aparate similare, dar cel primit acum este cel mai modern și va fi folosit în cazuri mai complicate.

Unitatea medicală a mulțumit public ONG-ului pentru sponsorizarea făcută. „Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, transmite mulțumiri Asociației pentru micuțul Noel pentru sponsorizarea generoasă în valoare de 14.000 euro, menționând faptul că acest incubator va contribui semnificativ la acordarea asistenței medicale necesare pentru nou-născuții cu probleme grave de sănătate”, se mai arată în comunicat.

„Asociația pentru micuțul Noel” s-a înființat în anul 2019, iar prima sa reușită a fost să strângă, cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor adunați într-un grup de Facebook (Împreună salvăm vieți), 2,4 milioane de dolari pentru tratamentul unui copil din satul bihorean Curtuișeni, Noel Olyus, care suferă de o maladie agresivă, amiotrofie spinală musculară, și care avea nevoie de tratament în străinătate.

Ulterior, ONG-ul a mai reușit performanța de a strânge milioane de euro pentru alți copii bolnavi de afecțiuni grave sau rare și pentru care salvarea era tot în afara României, la costuri uriașe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!