O veste bună, în privinţa evoluţiei pandemiei de Covid-19: numărul elevilor şi profesorilor infectaţi cu Sars-Cov-2 este în scădere de zece zile.

Potrivit inspectorului şcolar general, Virgil Blage, joi erau confirmaţi cu Covid 40 de elevi, 47 de cadre didactice şi 17 angajaţi din rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic.

"Numărul celor confirmaţi este în scădere. Nu vreau să creez speranţe false, dar începând din 16 noiembrie cifrele merg în jos", a declarat Blage, joi, pentru BIHOREANUL.

Recordurile s-au înregistrat la începutul lunii noiembrie, când peste 200 de elevi şi dascăli erau în această statistică. Mai precis, numărul maxim de elevi bihoreni confirmaţi cu Covid-19 s-a înregistrat pe 6 noiembrie, 105, iar numărul maxim de profesori confirmaţi a fost pe 9 noiembrie, când 111 dascăli erau în această situaţie.

Blage a mai precizat că joi au participat la lecţiile online 81.011 elevi din Bihor, în timp ce 6.167 au absentat. "Sper să ne revedem cu toţii cât mai curând în sălile de clasă", a mai spus şeful Inspectoratului Şcolar.

Amintim că Oradea este în scenariul roşu din 27 octombrie, când toate unităţile de învăţământ din municipiu s-au închis, iar şcoala a continuat pe internet. Ulterior, pe 9 noiembrie, toate unităţile de învăţământ din România au intrat în scenariul roşu, astfel că participarea fizică este interzisă.