Teatrul Regina Maria va susţine sâmbătă de la ora 12 un spectacol gratuit în aer liber. "Spectacolul "D'ale lui Caragiale" a fost programat pentru sâmbătă pentru că pe 9 iunie se împlinesc 100 de ani de la moartea dramaturgului Ion Luca Caragiale. Piesa este un colaj format din şapte schiţe şi se adresează îndeosebi tinerilor şi elevilor", a declarat Victoria Balint, purtătorul de cuvânt al teatrului.

Conform organizatorilor, înaintea spectacolului publicul va fi întâmpinat de membrii echipei de voluntariat a Teatrului îmbrăcaţi în costume de epocă şi condus, în funcţie de starea vremii, fie pe spaţiul rezervat pe treptele de la intrarea în clădire, fie, în cazul în care va ploua, direct în sala de spectacole.

"Până în prezent şi-au anunţat prezenţa la spectacol mai multe şcoli, cu peste 200 de elevi. În cazul în care publicul va fi deosebit de numeros există posibilitatea ca în faţa Teatrului să aibă loc doar o întâmpinare iar spectacolul să se ţină în sală, pentru că ar fi nepotrivit să înghesuim atâţia copiii pe trepte şi să nu se poată bucura de spectacol", a spus Balint.

Spectacolul cu piesa "D'ale lui Caragiale" are loc în "anul Caragiale" şi va fi urmat de alte piese de teatru din opera celebrului dramaturg care vor fi puse în operă în cursul acestui an. Acesta este cel de-al doilea spectacol programat să aibă loc în aer liber, după "Iubire de clown", în urmă cu trei stagiuni.