Constructorii au început montarea primelor grinzi, dintr-un total de 72, la viaductul din Betfia al Inelului Rutier Metropolitan, cu o lungime de peste 330 de metri și 12 deschideri.

„Lucrările la Inelul Rutier Metropolitan avansează. Constructorii au început astăzi, 4 martie, montarea primelor grinzi la viaductul din zona Betfia”, a informat, luni, Consiliul Județean Bihor.

„O deschidere are 6 grinzi și sunt 12 deschideri. (…) În această lună se vor monta toate cele 72 de grinzi ale viaductului dinspre Betfia. Din aprilie se va începe montarea grinzilor și la viaductul de la ieșirea din Băile Felix”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, referindu-se la cel de-al doilea viaduct, care are o lungime de 395 metri.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime totală de 17 kilometri, iar lucrările sunt împărțite în două loturi. Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care se construiește peste DN76 la ieșirea din Băile Felix, lucrările fiind executate de o asociere formată din Asfamixt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Dacia Faber (Cluj). Termenul de execuție este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70,143 milioane lei, fără TVA.

Lotul 2 este cuprins între viaductul din Băile Felix, ocolește localitățile Băile 1 Mai și Cheriu și se termină în Oșorhei, aici lucrările fiind executate de PORR Construct, cu un termen de 18 luni, contra sumei de 81,688 milioane lei, fără TVA.

Inelul Rutier Metropolitan va asigura legătura cu drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și cu centurile din Zona Metropolitană Oradea, respectiv centurile Oșorhei, Nojorid și Sânmartin. Finanțarea pentru acest proiect este asigurată prin Programul Național Anghel Saligny, din alocările Consiliului Județean Bihor și ale Primăriei Municipiului Oradea.

În prezent, pe tot traseul Inelului Rutier Metropolitan se lucrează doar la cele două viaducte, în condițiile în care hotărârile CJ Bihor privind acest proiect au fost anulate la finele lunii decembrie de Curtea de Apel Cluj, motiv pentru care CJ Bihor pregătește refacerea documentațiilor în conformitate cu hotărârea magistraților.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!