Un orădean în vârstă de 47 ani din Oradea a fost încarcerat marţi, după ce a fost condamnat la 2 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare pentru tâlhărie calificată. Bărbatul, Csoka Attila, era judecat, în libertate, pentru trafic de droguri şi tentativă la omor.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanul a fost găsit de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri, care l-au condus apoi la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

"Judecătoria Oradea a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 2 ani, 4 luni și 10 zile de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată", se spune în informarea Poliţiei Bihor. 

Din hotărârea judecătorească pronunţată reiese că Csoka Attila a comis fapta în seara zilei de 18 mai 2020. Acesta a intrat într-un magazin Profi, a smuls de pe raft mai multe produse alimentare şi nealimentare, după care a vrut să fugă, bruscând-o pe una dintre vânzătoare, care a încercat să-l oprească la uşă, şi ameninţându-i, apoi, pe cei care au pornit în urmărirea lui, că îi va tăia cu cuţitul dacă nu-l vor lăsa să plece.

Csoka mai are condamnări, însă toate pedepsele i-au fost suspendate, fiindcă judecătorii au considerat că poate să fie reeducat şi în libertate.

În decizia prin care bărbatul a fost trimis acum după gratii, Curtea de Apel Oradea a şi menţionat că "în mod just s-a aplicat inculpatului o pedeapsă cu închisoarea în regim privativ de libertate, ca efect al antecedenței penale a acestuia, care dovedeşte inaptitudinea unor pedepse cu suspendarea sub supraveghere de a contribui la formarea unei conduite social acceptabile".

În concret, bărbatul a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri, în 2019, iar în prezent e judecat pentru o faptă similară, dar şi pentru tentativă la omor. Cea din urmă acuză i-a fost adusă tot legat de o ispravă din 2020 când, beat fiind, s-a luat la ceartă cu "colegul" de pahar, a spart o sticlă cu care apoi l-a tăiat în zona gâtului.

Atât procesul în care Csoka Attila e judecat pentru trafic de droguri cât şi cel în care e acuzat de tentativă la omor se derulează la Tribunalul Bihor.