Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au suferit marţi seară una dintre cele mai drastice înfrângeri din actuala ediţie a Basketball Champions League.

Evoluând în deplasare, în Ucraina, pe terenul celor de la Khimik Yuzhne, elevii antrenorului Cristian Achim au cedat la o diferenţă de 29 puncte, cu scorul de 49-78, într-un joc ce a contat pentru etapa a XII-a din Grupa B.

Partida a fost echilibrată doar în primul sfert, câştigat la limită de gazde, cu 19-18 şi pe alocuri în cel de-al doilea, când ucraineeni au marcat tot 19 puncte, iar orădenii numai 14. Astfel, la jumătatea confruntării scorul a fost 38-32 pentru gazde.

Din păcate, sfertul al III-lea a fost dezastruos pentru campioana României, care în aceste zece minute a reuşit contraperformanţa de a însrie doar 6 puncte. Mai mult primele puncte din sfertul III au fost înscrise de bihoreni după şapte minute de joc. Cum gazdele şi-au realizat norma de 19 puncte şi-n această secvenţă, scorul ultimei pauze a devenit 57-38 pentru Khimik.

Ultimele zece minute s-au desfăşurat cam în aceeaşi manieră, cu gazdele "vioara întâi" şi cu bihorenii cu probleme în atac, dar şi în apărare, pentru că acest interval de timp a consemnat scorul de 22-11 pentru formaţia ucraineană. Astfel, rezultatul final a fost 78-49 pentru gazde, o echipă care  se situează pe ultimul loc în grupă şi care cu acest succes, abia acum a ajuns la cea de-a treia victorie.

Antrenorul Cristian Achim a început acest joc cu Mirkovic, Nicoară, Denison, Zeno şi Mandache. Pe parcurs au mai intrat însă şi Ţîbîrnă, Nicolescu, Pasalic şi Petrişor.

Principalul marcator de la CSM CSU a fost Martin Zeno, cu 12 puncte. L-a urmat Andrei Mandache, cu 10 puncte (3 coşuri de 3 puncte), Sean Denison, cu 9, Titus Nicoară, cu 6, Branko Mirkovic, cu 4, Muhamed Pasalic, cu 3(1), Bobe Nicolescu, cu 3(1) şi Cătălin Petrişor, autor a 2 puncte.

Cu două etape înainte de finalul grupei, CSM CSU Oradea are 17 puncte, după 5 victorii şi 7 înfrângeri.

În etapa următoare din Grupa B a Basketball Champions League, formaţia bihoreană va evolua săptămâna viitoare, miercuri, 18 ianuarie, acasă, cu Kataja Basket din Finlanda. Până atunci însă, sâmbătă, în campionat, tot pe teren propriu, vor susţine derby-ul cu Steaua CSM EximBank Bucureşti.