Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a suferit o înfrângere usturătoare, sâmbătă seară, în faţa propriilor suporteri, în etapa 21 din sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet masculin.

Campioana României a fost învinsă cu 75-55 de U BT Cluj Napoca, după un meci care a început echilibrat, dar în care greşelile elevilor lui Cristian Achim au decis rezultatul.

La prima pauză, scorul a fost de 21-16, iar meciul a continuat favorabil pentru clujeni. Graţie aruncărilor de la distanţă, echipa antrenată de Mihai Silvăşan s-a desprins uşor pe tabela de marcaj. În acest timp, orădenii s-au dovedit în multe momente neatenţi şi au ratat numeroase aruncări.

După primele două sferturi, clujenii conduceau cu scorul 43-31 şi nici pauza nu a fost de mare folos pentru echipa lui Achim. Scorul s-a mai strâns în sfertul trei, când între cele două echipe a fost o diferenţă de 9 puncte, dar clujenii nu s-au lăsat şi s-au îndepărtat din nou de adversarii lor. La ultima pauză, scorul a fost de 57-46, în favoarea oaspeţilor, iar apoi Clujul a mărit diferenţa chiar şi la 21 de puncte.

Dându-şi seama că nu mai are nicio şansă la victorie, Achim a încheiat meciul numai cu români pe teren, astfel că a jucat inclusiv Sergiu Pop.

La finalul timpului regulamentar de joc, când tabela arăta scorul 75-55, clujenii au savurat victoria meritată în aplauzele a zeci de suporteri care au venit în Arena Antonio Alexe tocmai ca să-i susţină.

Potrivit statisticilor, cele mai multe puncte le-au marcat, pentru Cluj, Vlad Moldoveanu, 21 la număr, iar pentru Oradea Andrei Mandache – 15.

"Felicit echipa din Cluj, care a jucat senzaţional astăzi. Este normal să fie aşa, după cum afirmă toată lumea, cea mai bună echipă din campionat. Sunt princialii favoriţi la tot ce se întâmplă în România în momentul de faţă baschetbalistic. Bravo lor! Încă o dată îi felicit, pentru că realmente sunt o echipă excepţional de bună. Noi nu am reuşit să le facem faţă astăzi, ne-au distrus din primele minute. Vom încerca să fim mai buni când va fi, să zicem, important cu adevărat", a declarat după joc antrenorul echipei orădene, Cristian Achim, cel care a precizat că nu l-a inclus în lot în această partidă pe Branko Mirkovic, pentru a-l odihni.


CSM CSU Oradea – U BT Cluj 55-75 (16-21, 15-22, 15-14, 9-18)

Marcatori CSM CSU Oradea: Andrei Mandache 15 puncte, Sean Denison 9, Uros Lucic 7, Muhamed Pasalic 6, Bogdan Ţîbîrnă 5, Wiliam Franklin 4, Bogdan Nicolescu 4, Rareş Paşca 3 şi Martin Zeno 2. Au mai jucat: Titus Nicoară, Cătălin Petrişor şi Sergiu Pop. Antrenor: Cristian Achim

Marcatori U BT Cluj: Vlad Moldoveanu 21, Aleksandar Rasic 16, Kyndall Dykes 11, Ousmane Barro 10, Filip Adamovic 7, Maksym Pustozvononv 6, Roland Torok 2 şi George Toth 2 puncte. Au mai jucat: Nandor Kuti, Tudor Gheorghe şi Wilhelm Brosser. Antrenor: Mihai Silvăşan.

În celelalte partide din etapa a XXI-a, penultima din sezonul regulat al Ligii Naţionale la baschet masculin, s-au consemnat rezultatele: BC SCM Timişoara – BC CSU Sibiu 72-73, Steaua CSM Eximbank – BCM U Piteşti 77-65, Phoenix Galaţi – Dinamo Bucureşti 93-87 şi SCM U Craiova – BC Mureş Tg. Mureş 91-72. 

De menţionat faptul că indiferent de rezultatele din ultima etapă a sezonului regulat, CSM CSU Oradea va încheia prima parte a competiţiei pe locul VI. Până la meciul cu Phoenix Galaţi, programat pe 25 februarie, tot pe teren propriu, echipa bihoreană va evolua săptămâna viitoare la Sibiu, în Cupa României. Miercuri, în sferturile de finală, CSM CSU se va duela din nou cu bănăţenii de la BC SCM Timişoara.