Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au cedat la un singur punct diferenţă jocul amical pe care l-au disputat joi, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, în compania celor de la BCM U FC Argeş Piteşti. Meciul, la care publicul spectator nu a avut acces, dar care a fost transmis pe internet, s-a încheiat cu victoria formaţiei piteştene cu scorul de 80-79.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Deşi oaspeţii au fost mai productivi în debutul partidei, până la prima pauză CSM CSU a ajuns să conducă la o diferenţă de trei puncte, cu scorul de 23-20.

Şi secvenţa a doua a avut cam aceaşi desfăşurare, cu piteştenii mai eficienţi la început, dar tot cu bihorenii în avantaj la finalul sfertului. Astfel, la jumătatea disputei scorul a fost de 44-41 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat din nou foarte greu pentru orădeni. Aceştia nu au găsit soluţii, iar Piteştiul a profitat preluând conducerea pe tabela de marcaj.

Zekovic a punctat de trei ori consecutiv de la mare distanţă pentru a readuce CSM-ul la conducere. Broussard a reuşit la rândul său o acţiune individuală de mare efect de la un capăt la celălalt al terenului. Oaspeţii au reuşit un parţial de 9-0, oprit de Vescan pe contraatac. Scorul după 30 minute de joc a fost de 63-64.

În ultimul sfert, apărarea a ieşit în evidenţă de ambele părţi, s-a mers cap la cap, până la final. Astfel, Piteştiul a egalat la 77 cu o triplă a lui Voinescu. Apoi, după un timp de odihnă, Giordan Watson a pătruns şi a aşezat mingea în coş pentru a aduce echipa gazdă în avantaj. Replica a venit de la Talton, rămas complet liber la semicerc. Nikola Markovic a ratat ultima aruncare a gazdelor şi astfel victoria a aparţinut argeşenilor, la un punct diferenţă, scor 79-80.