După cum s-au aşteptat, handbaliştii de la CSM Oradea au avut parte de un joc dificil, miercuri, la Făgăraş, în ultima etapă a turului de campionat. Elevii antrenorului Cosmin Liberţ au susţinut derby-ul pentru locul 2, în compania formaţiei gazdă, CSM Făgăraş, pentru că se întâlneau echipele de pe locurile 2 şi 3.

Din păcate, formaţia orădeană nu a putut face faţă gazdelor, decât o repriză şi jumătate, pentru că în ultimele 15 minute ale jocului cei de la Făgăraş s-au desprins pe tabelă. Scorul final a fost 33-27 pentru gazde, care la pauză conduceau cu 14-12.

În prima sa parte, jocul a fost echilibrat, cele două echipe succedându-se la conducere în primele minute. La un moment dat, gazdele au înscris patru goluri la rând, pentru a se desprinde, dar bihorenii au revenit şi au egalat în minutul 27, scor 12-12. Până la pauză, CSM Făgăraş a mai marcat de două ori, pentru a intra la vestiare cu un avantaj de 14-12.

După pauză, doar la început s-a mai păstrat un scor echilibrat, pentru că, treptat, gazdele s-au desprins, ajungând să conducă cu 13 minute înainte de final cu 27-20. Cum până la final nu s-a mai consemnat mare lucru, jocul s-a încheiat cu victoria la şase goluri a echipei din judeţul Braşov, scor 33-27.

Este a doua înfrângere pentru trupa orădeană suferită în actuala ediţie de campionat, care rămâne cu 15 puncte, dar cade pe locul IV al clasamentului, după CSM Odorhei cu 18 puncte, CSM Făgăraş cu 16 puncte şi CSM Reşiţa cu 15 puncte, dar cu golaveraj mai bun.

Echipa din Reşiţa a reuşit surpriza în această etapă, după ce a învins acasă liderul clasamentului, CSM Odorheiu Secuiesc, cu scorul de 28-27.

În jocul de miercuri de la Făgăraş, pentru CSM Oradea, Emilian Turcu a fost principalul marcator, cu opt goluri. El a fost urmat de Csongor Szasz cu patru goluri, Deniss Kirsch, Ciprian Aungurenci și Sebastian Sfârlea cu câte trei goluri, George Breban și Alexandru Farcaș cu câte două reușite. Viorel Boșca și Alexandru Popa au înscris şi ei câte un gol. De cealaltă parte, de la gazde, Tiberiu Constantinescu a fost cel mai eficace, cu opt goluri.

Etapa următoare, cea cu numărul 8 din Seria A a Diviziei A la handbal masculin, prima a returului, va avea loc la data de 11 noiembrie, când CSM Oradea va juca tot în deplasare, dar pe terenul liderului, CSM Odorheiu Secuiesc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!