Baschetbaliştii echipei CSM CSU Oradea au pierdut şi meciul al doilea al finalei Ligii Naţionale de baschet.

La Cluj-Napoca, echipa gazdă, U BT, a dominat fără prea mari oprelişti partida, pe aproape tot parcursul ei, reuşind să înscrie peste 100 de puncte. Astfel, U BT Cluj conduce cu 2-0 în confruntarea pentru trofeul acestui sezon, iar CSM CSU este obligată să câştige meciul al treilea, programat marţi la Oradea, dacă vrea să mai spere la el. 

Meciul de vineri seară s-a încheiat cu scorul 103 - 80 în favoarea gazdelor, după ce, la un moment dat, diferenţa dintre cele două oponente a fost şi de 34 de puncte, una semnificativă pentru o partidă desfăşurată la acest nivel. 

Cristian Achim a început partida cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika, făcând ulterior schimbări, pe parcursul acesteia. Indiferent de ce formulă a ales tehnicianul, clujenii lui Mihai Silvăşan au arătat că ei sunt cei care controlează jocul şi i-au ţinut, mai ales în partea a doua a meciului, la distanţă pe orădeni. 

"A fost un meci de mare luptă pe care noi l-am pierdut la nivelul parchetului. Din punctul meu de vedere am făcut un meci mai bun decât în urmă cu două zile. Ne-am luptat mai bine. Eu ştiu foarte bine motivele pentru care am pierdut. Pot să spun că o parte a acestor motive nu depind de noi. Nu ştiu ce să aştept de la următorul meci, seria mutându-se la Oradea. Ştiu că vreau să luptăm până la capăt", a declarat tehnicianul orădean, Cristian Achim, la finalul confruntării.

În partida de vineri seară, Garlon Green şi Aaron Broussard au marcat câte 12 puncte, fiind cei mai eficace de la CSM CSU. I-au urmat Arturas Valeika şi Cătălin Baciu, cu câte 10 puncte. De la gazde, Patrick Richard, cu 21 de puncte, a fost principalul marcator. 

Meciul al treilea, unul decisiv pentru CSM CSU, va avea loc marţi seară, de la ora 20, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida se va juca cu circa 2.000 de spectatori, toţi fie vaccinaţi, fie testaţi şi vaccinaţi cu Johnson & Johnson la intrare.

Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul eventbook.ro, detalii despre acces putând fi găsite pe site-ul oficial csmoradea.ro.