Formaţia CSU Oradea a cedat, duminică, în prima etapă a noului sezon de handbal feminin, Divizia A,  cu scorul de 26-36 (12-17), în derbiul rundei, în faţa celor de la CSM Tg. Jiu.

Meciul s-a disputat la Sala Universităţii din Oradea, dar oaspetele s-au dovedit a fi un adversar de netrecut pentru studentele orădence.

Stăpână pe situaţie de la început şi până la sfârşit, CSM Tg. Jiu a arătat pe teren de ce se numără printre pretendentele în acest an la promovare, conducând pe tabelă la Oradea din primul până în ultimul minut. 

Principala marcatoare de la orădenece a fost Andreea Preduca, autoare a 7 goluri. A urmat-o  Nicoleta Abodi, cu 5 reuşite.

De partea cealaltă, de la echipa gorjeană, cea mai eficace a fost Anna Ivanenko, cu 9 goluri marcate.


CSU Oradea – CSM Tg. Jiu 26-36 (12-17)

CSU Oradea: Crina Pintea, Amalia Corha, Raluca Fulgescu – Sabina Duţu 3, Nicoleta Abodi 5, Petruţa Argyelan 3, Denisa Tudose 1, Raluca Bîscă 3, Cornelia Vrabie, Denisa Toma 1, Jessica Snakovszki 1, Anamaria Mastan, Alexandra Corondan, Ana Maria Hercuţ 1, Andreea Preduca 7, Nicoleta Deaconu 1. Antrenor: Sebi Tudor

CSM Tg. Jiu: Alina Ciuhiatu, Elena Marica, Elena Popovici – Bianca Stanca 2, Oana Iordache, Andreea Olariu, Florentina Toader 3, Anna Ivanenko 9, Mădălina Olariu 2, Irina Neacşu, Irina Zinatullina 6, Gabriela Frunză 1, Iulia Andrei 5, Ioana Toader 3, Sabine Klimek 5. Antrenor: Liviu Andrieş.


Cealaltă echipă bihoreană din competiţie, ACS Tonic Oradea, a evoluat în deplasare în prima etapă, la Timişoara, pe terenul celor de la CSU Universitatea de Vest.

Conform aşteptărilor, gazdele s-au impus destul de clar în acest joc, cu scorul de 38-27, după la pauză erau în avantaj cu 19-12.

Principala marcatoare de la ACS Tonic a fost M. Bundea, cu 7 goluri marcate, în timp ce I. Boroş şi D. Trantea au înscris câte 5 goluri.

De partea cealaltă, la gazde, M. Bobu a fost cea mai eficace, cu 9 goluri.

De menţionat că ACS Tonic Oradea este un proiect în handbalul feminin din oraşul de pe Crişul Repede care există datorită antrenorului Sabin Dacău.

Echipa îşi continuă activitatea în Campionatul Naţional de senioare al Diviziei A după ce în sezonul trecut a participat în Campionatul Naţional de junioare I. Astfel, după CSU Oradea, Tonic este cea de-a doua formaţie bihoreană care activează în cadrul acestei întreceri.


Rezultatele complete din prima etapă a campionatului Diviziei A, Seria B, la handbal feminin:

CSU Oradea – CSM Tg. Jiu 26-36

CSU Universitatea de Vest Timişoara -  ACS Tonic Oradea 38-27CS L.Rebreanu Turda - ACS AMY Slatina 32-23

CSU Reşiţa - CNE Rm. Vâlcea  30-30

CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud II - CS Handbal Club Harghita 42-17

CS Arena Tg. Mureş - CNOPJ Baia Mare 10-0

CSU Cluj-Napoca a stat.

În etapa a doua, CSU Oradea va evolua pe terenul celor de la CNE Rm. Vâlcea , în timp ce ACS Tonic Oradea va avea meci pe teren propriu cu CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud II. Meciurile sunt programate pentru 19 septembrie.