Ce a început rău s-a terminat şi mai rău pentru echipa de handbal masculin a municipiului Oradea, CSM. Este vorba despre cel de-al doilea turneu din noua ediţie a campionatului Diviziei A, care s-a desfăşurat la Turda şi care, în premieră în ultimii cinci ani, a adus patru înfrângeri pe linie pentru formaţia bihoreană.

Numărul înfrângerilor pentru trupa pregătită de antrenorul George Tăutu a fost echivalent cu numărul meciurilor disputate.

După eşecurile de joi şi vineri, cu CNOPJ Timişoara, respectiv Universitatea Cluj, sâmbătă şi duminică au urmat alte înfrângeri pentru "roş-albaştri". Întrucât de această dată adversarii au fost mai bine cotaţi, şi înfrângerile au fost mai clare.

Sâmbătă, în etapa a III-a a turneului, bihorenii au primit replica gazdelor de la AHC Potaissa Turda, echipă în faţa căreia au trebuit să se recunoască înfrânţi la o diferenţă de şapte goluri, cu 34-41, după ce la pauză turdenii conduceau cu patru goluri, 20-16.

Spre deosebire de primele două partide, când în prima repriză situaţia din jocurile orădenilor a fost echilibrată, de această dată adversarii au luat un avantaj bun încă din primele 30 de minute.

În fine, duminică, CSM Oradea a dat peste ACS Szejke Odorheiu Secuiesc, liderul clasamentului Seriei C. Aşa cum era de aşteptat, eşecul a fost şi mai drastic de această dată, cei din Odorhei impunându-se la o diferenţă considerabilă, de 16 goluri, cu scorul de 40-24. Meciul a fost controlat de echipa harghiteană, care şi la pauză conducea destul de clar, cu 18-10.

Ca urmare a acestor înfrângeri, handbaliştii de la CSM Oradea au căzut pe locul 6 (din 8 echipe) în clasamentul Seriei C a campionatului Diviziei A, având în total 7 meciuri, din care doar două victorii şi 5 înfrângeri.

Aceasta este cea mai slabă clasare a echipei orădene în ultimii 10 ani. Pe primele locuri se află ACS Szejke Odorheiu Secuiesc şi CSM Sighişoara, cu câte 18 puncte, în timp ce poziţia a III-a este ocupată de Universitatea Cluj, cu 16 puncte.

Următoarele meciuri în Divizia A de handbal masculin sunt programate în perioada 19-21 februarie.