DNA Oradea lucrează "cu motoarele turate". O serie de personalităţi au ajuns, miercuri, la audieri, între acestea numărându-se şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, senatorul PNL Gavrilă Ghilea şi deputatul PNL Ioan Oltean.

Primul care a ajuns la sediul DNA Oradea a fost, la ora 9, Liviu Popa, care a fost audiat, în calitate de suspect, timp de aproximativ 3 ore, în dosarul în care mai mulţi şefi de poliţii din Bihor -  între care şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar - sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

La fel ca în zilele precedente, chestorul Popa nu a făcut declaraţii presei nici la intrare, nici la ieşire.

Tot miercuri la DNA Oradea a ajuns şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost lider al PNL Bistriţa Năsăud, care, de asemenea a refuzat să vorbească cu presa. Sursele BIHOREANULUI spun că acesta a fost audiat în dosarul în care a fost citat, înainte cu o zi, şi deputatul PNL Mircea Man, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

În acest caz, Man este suspectat că în 2008, ar fi intervenit pe lângă deputatul PNL Ioan Oltean, pe atunci secretar general al PDL, pentru ca maramureşeanul Radu Flaviu să fie numit definitiv ca şef la Direcţia Regională a Apelor Someş Tisa, funcţie pe care până atunci o deţinea cu delegaţie.

O apariţie surpriză a fost, în jurul orei 10, cea a senatorului PNL Gavrilă Ghilea, care a stat înăuntru aproximativ 2 ore şi le-a spus jurnaliştior, la ieşire, că a fost audiat "în calitate de martor, într-un dosar în care este în derulare". "Nu pot să vă spun mai multe", a spus Ghilea.

Tot miercuri, la DNA a ajuns, în jurul orei 12, şi şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, al cărui avocat, Răzvan Doseanu, a făcut o cerere de a studia dosarul. "Nu am dat declaraţii, am făcut o cerere procedurală de a studia dosarul, pentru a formula declaraţii în cauză. Urmează, la un termen următor, să ne precizăm punctul de vedere", a spus Doseanu.

Întrebat de jurnalişti despre detalii din dosar, avocatul a precizat doar că este vorba "în general de fapte de corupţie, sub forma fie a prestării anumitor servicii sau gen mobilier, ferestre, brazi de Crăciun, electrocasnice, cozonaci, plăcintă, achitarea contravalorii unor mese", fără însă a dori să dea alte detalii.