Primăria a scos la licitație reabilitarea a cinci parcuri mari din Oradea – I.C. Brătianu, 1 Decembrie, Libertății, 22 Decembrie și Șanțul Cetății - și fiecare dintre pachetele de lucrări au atras mai multe firme doritoare să execute lucrările.

Potrivit primarului Florin Birta, câștigătorii licitației vor fi deciși în perioada următoare, astfel încât până la finalul anului să fie semnate contractele, iar lucrările propriu zise să înceapă la primăvară.

Într-o conferință de presă susținută joi, edilul șef al Oradiei a trecut în revistă informațiile privind fiecare licitație. Pentru reabilitarea parcului Brătianu, lucrări estimate la 27,3 milioane lei (fără TVA) Primăria a primit 6 oferte, pentru parcul 1 Decembrie (51,3 milioane lei) - 5 oferte, iar pentru lucrările din parcul Libertății și lunca Crișului, estimate la 8,2 milioane lei, 3 oferte.

Reabilitarea parcului 22 Decembrie (investiție de 10,2 milioane lei) este concurată de 4 ofertanți, iar pentru Șanțul Cetății, unde Primăria oferă cel mult, 21,2 milioane lei, se bat 4 firme.

„În acest moment, este în curs de desfășurare procedura de evaluare a ofertelor. A fost finalizată procedura de evaluare tehnică a acestor oferte, se solicită în zilele următoare clarificări, apoi se va trece la evaluarea ofertelor financiare. Estimăm că până la finalul anului vom avea încheiate contracte de execuție pentru aceste parcuri”, a declarat Florin Birta.

Lucrările vor începe anul viitor și, cel puțin pentru unele parcuri, se vor întinde până în 2026. „În primăvara anului viitor, lucrările vor începe efectiv și sperăm să finalizăm o parte dintre ele până la sfârșitul anului 2025, iar restul în cursul anului 2026”, a mai spus primarul Oradiei.

Pe de altă parte, Birta a anunțat că la finalul lunii octombrie vor fi terminate lucrările de la parcul Petőfi, iar săptămâna viitoare cele la parcul din zona străzii Rectorului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!