Județul Bihor va avea o reprezentantă la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret, competiție sportivă care se va desfășura în Argentina, la Buenos Aires, în perioada 6-18 octombrie.

Astfel, Biroul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a aprobat componența echipei olimpice a României, iar între cei selecționați se numără și înotătoarea orădeană Ingrid Huszar, legitimată la Clubul Sportiv Crișul Oradea.

De menționat că Ingrid este cea mai bună înotătoare a județului și a mai participat în acest an și la Campionatele Europene de Natație din Finlanda, dar și la Campionatele Internaționale ale României de la București, unde a cucerit șapte medalii, dintre care două de aur și trei de argint. Sportiva orădeană este pregătită la clubul Crișul de Georgeta Schier și Cristina Madău.

La ediția din acest an a  Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, România va participa cu un lot format din 34 de sportivi, care vor lua startul la 14 discipline: atletism, baschet, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, judo, haltere, înot, lupte, sărituri în apă, scrimă, tir sportiv, tenis de masă și tenis de câmp.