Adolescentul de 16 ani din Oradea care, în noaptea de joi spre vineri, s-a sinucis punându-şi capul pe liniile de tren, se numeşte Raul Popuş şi era fratele unuia dintre băieţii care, în 2015, s-au aruncat de pe un bloc cu 10 etaje pe strada Sovata, Rafael Popuş.

Rafael avea doar 15 ani, era elev în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Vasile Voiculescu și era dependent de etnobotanice. Înainte să moară, el fugise de acasă de o săptămână împreună cu prietenul său, Iosif Bocioc, un adolescent în vârstă de 16 ani din Copăcel, şi stăteau în clădirea părăsită a fostului Hotel Parc din strada Republicii. 

În seara zilei de 28 mai 2015, băuţi şi drogaţi fiind, Rafael şi Iosif s-au urcat pe acoperişul blocului cu 10 etaje, din strada Sovata, şi-au luat avânt şi s-au aruncat în gol.

Acum, tragedia s-a repetat. Fratele lui Rafael, Raul, elev la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, şi-a luat zilele într-un mod cumplit, fiind decapitat de un tren.

Prietenii şi apropiaţii băiatului spun că, în trecut, acesta ar fi avut probleme cu etnobotanicele, la fel ca fratele său, însă în ultimii ani ar fi renunţat la droguri.

Prietenii lui Raul nu își explică motivele gestului adolescentului, cu atât mai mult cu cât nu era deprimat, ba dimpotrivă, chiar își încuraja prietenii sau familia când aveau o problemă.

Ce l-a determinat pe adolescent să se sinucidă vor stabili procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au declanşat deja o anchetă în caz pentru moarte suspectă.