Un bărbat în vârstă de 55 ani din Gurbediu, angajat al companiei Electrica, a murit, luni, la prânz, în timpul unei intervenţii pe un stâlp de curent din comună.

Victima s-a electrocutat în timp ce se afla pe stâlp şi a rămas agăţată, până la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana chemate la faţa locului de localnici.

"Cu ajutorul accesoriilor din dotare și al unui utilaj cu cupă al unei societăți comerciale din localitate, pompierii militari l-au adus la sol pe bărbatul aflat în stop cardio-respirator", se arată în comunicatul ISU Bihor. 

Bărbatul a fost preluat imediat de paramedicii SMURD, care au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. În ciuda eforturilor, lucrătorul de la Electrica nu a putut fi resuscitat, medicul declarând decesul acestuia.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor şi inspectorii ITM Bihor au  declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul.

"Din primele informaţii, electricianul trebuia să rebranşeze un utilizator casnic, însă reţeaua nu fusese decuplată de la curent. Urmează să stabilim cine se face vinovat pentru această tragedie", a declarat şeful ITM Bihor, Marius Rotar.